Home » Ta emot e-fakturor

Det är enkelt att ta emot e-fakturor

Era leverantörer kan skicka fakturorna som e-fakturor, PDF:er eller pappersfakturor. Apix ser till att fakturan tolkas och omvandlas till ett format som ni kan ta emot i ert system.

 • Bilagor med fakturorna
 • Innehållet ändrar inte på vägen

Det är enkelt och bekymmerslöst att ta emot e-fakturor

Det är enkelt att börja ta emot e-fakturor med Apix. Vår skanningstjänst digitaliserar även resten av dina fakturor så att de lagras automatiskt.

Ta emot e-fakturor

Ta emot e-fakturor, direkt i ert affärssystem. Informationen i fakturan som tas emot som en e-faktura är i elektronisk form, så din programvara kan enkelt använda informationen.

All information, inklusive bilder och radinformation, görs enkelt tillgänglig. E-fakturorna kommer fram snabbt och övervakat.

Faktura-skanning för brev

Om era leverantörer fortfarande skickar pappersfakturor, ser vi till att ni får in fakturorna i ert system precis på samma sätt som om det vore en e-faktura. Anslut Apix skanningstjänst för att digitalisera fakturor som tas emot som brev. Den information som behövs för betalningen hämtas från fakturorna. Ni får givetvis tillgång till fakturabilden och vi arkiverar även originalfakturan för eventuella framtida behov.

Tolkning av PDF-fakturor

Många skickar ännu fakturor som PDF:er via email, och det kanske gäller även era leverantörer. Vi ser till att fakturorna tolkas och automatiskt skickas in i ert affärssystem.

Självklart får ni även tillgång till PDF:en och om ni skulle behöva arkivera den digitalt, löser vi det åt er i vår egen fakturaportal.

Ta emot e-fakturor

Ta emot inköpsfakturor som e-fakturor

Trött på problem med papper och PDF:er och dåligt tolkade fakturor som inte ens innehåller all information ni vill ha?

Vi förstår att alla era leverantörer inte ännu kan skicka e-fakturor till er, men det skadar ju inte att göra det så enkelt för dem som möjligt, oavsett om det är PEPPOL eller något annat nätverk de skickar sina fakturor i.

Ni vill ta emot fakturor på samma sätt oavsett hur era leverantörer skickar dem, men ni föredrar en så hög andel e-fakturor som möjligt, eftersom det ger er så många fördelar. Apix har samma mål. Vi integrerar oss direkt mot ert affärssystem och ser till att fakturorna når er på det sätt ni önskar, oavsett hur de skickades i första taget.

Varför ska jag ta emot e-fakturor med Apix?

Det finns mängder av fördelar med att låta Apix sköta era fakturor.

 • Du sparar tid som tillbringas med att fakturera
 • Du får en aktuell bild av faktureringsdata
 • Du kan hitta inbesparingsobjekt
 • Du tar emot alla dina fakturor elektroniskt

Om ni har leverantörer som inte ännu börjat skicka e-fakturor, kan de också billigt och enkelt komma igång i i Apix fakturaportal, Fakturamappen.

Enkelt att komma igång

Vår standardiserade tjänst gör att ni kan sätta igång och ta emot fakturor i stort sett på en gång. Vi tar inga uppsättnings- eller månadsavgifter, utan ni betalar bara för de fakturor som ni tar emot.

Bilagor och bilder

Skickar leverantörerna bilder eller bilagor? Inga problem, vi levererar även dem till er utan extra kostnad. Om ni inte kan ta emot era bilder i ert eget system gör vi dem tillgängliga i vår portal, Fakturamappen.se.

Full översyn

Alla Apix kunder har tillgång till Fakturamappen.se, där ni kan se alla fakturor ni har tagit emot via oss, hur fakturan har skickats av er leverantör, titta på fakturabilder om ni inte har den möjligheten i ert eget system, attestera fakturorna, samt mycket mer. Självklart även detta utan extra kostnad. Läs mer om Fakturamappen.se här.

Felaktiga fakturor hanteras av Apix

Om någon av era leverantörer skickar felaktiga fakturor, meddelar vi dem om detta och de kan skicka en ny, korrekt faktura istället. Ni behöver inte handskas med felaktigheten i ert system.

Öppet nätverk

Det finns bara fördelar med att försöka ta emot så stor andel e-fakturor som möjligt. Vi kommer alltid göra vårt yttersta för att se till att de olika nätverk och format som finns på marknaden kan nås via vår tjänst, så att just era leverantörer kan skicka e-fakturor till er utan krångel.

Accesspunkt för PEPPOL

Apix är en certifierad accesspunkt för PEPPOL. För våra kunder betyder det att man inte behöver oroa sig om leverantörerna skicka fakturorna via PEPPOL eller något annat nätverk, fakturan kommer till kundens system på samma sätt ändå.

Fler funktioner

 • Fakturan du tar emot ser likadan ut som den skickade fakturan

  Tillsammans med e-fakturan levererar vi även dess originalbild i PDF. Om bilden saknas skapar vi den vid behov så att fakturagranskaren kan se fakturainformationen enkelt.

 • Med fakturan får du också dess bilagor

  Ta emot även fakturans bilagor, oavsett om de kommer med en e-faktura, brevfaktura eller PDF-faktura. Vi är inte noga med bilagans format eller storlek.

 • Du kan cirkulera fakturorna för godkännande

  Apix tjänst inkluderar cirkulation för godkännande av mottagna inköpfakturor. Om du behöver mer omfattande cirkulation kan du ansluta Apix till den egentliga programvaran för cirkulation.

 • Du arkiverar fakturorna automatiskt

  Alla fakturor som tagits emot via Apix arkiveras automatiskt under hela de sju åren som krävs enligt bokföringslagstiftningen. Du kan bläddra i och leta efter fakturor i arkivet.

 • Bläddra i din faktureringstrafik i APIX Fakturamappen

  Du kan se dina fakturor som tagits emot via Apix i Fakturamappen.

Börja ta emot e-fakturor

Är du intresserad av att ta emot e-fakturor? Välj den som bäst beskriver ditt företags nuvarande situation.

Vi behöver en programvara för faktureringen

Börja skicka och ta emot fakturor genast med Apix Fakturamappen.

Vi har redan en programvara för faktureringen

Kontakta oss så tar vi fram en lösning som passar just ditt företag.

Vi reflekterar över partnerskap eller integration

Kontakta oss så diskuterar vi fler samarbetsmöjligheter.

Hur kan vi hjälpa?

Kontakta oss så diskuterar vi mer om faktureringen och effektiviseringen av er verksamhet.