Home » Skicka e-fakturor

Skicka e-fakturor genom att trycka på en knapp

Oavsett om ni är ett stort eller litet företag kan ni med Apix börja skicka och ta emot alla era fakturor med ett knapptryck. Våra plattform ger er smarta e-fakturor, med all information i behåll.

 • Över 200 integrationer
 • Inga månadsavgifter
 • Mångsidiga leveranssätt

Skicka fakturor som e-fakturor

Skicka fakturor som e-fakturor

Fördelar för ditt företag

 • Du skickar fakturor enkelt till både företag och privatpersoner
 • Din faktura levereras automatiskt på det sätt som mottagaren vill
 • Utseendet på din faktura ändrar inte på vägen
 • Du kan även bifoga bilagor till din faktura

Skicka fakturorna på det sätt som varje kund vill

Vår plattform ger er smarta e-fakturor, med all information i behåll. Apix strävar alltid efter att nå så hög andel skickade e-fakturor som möjligt, oavsett om era kunder är företag eller privatpersoner. Med Apix kan ni skicka fakturor lika enkelt oavsett hur mottagaren vill ha dem. Det krävs bara ett klick i företagets ekonomisystem för att skicka iväg dem.

E-fakturor till företag

Skicka fakturorna kostnadseffektivt och automatiskt som e-fakturor. E-fakturan skickas till ett företag eller en annan organisation direkt till ekonomiförvaltningssystem som stöder e-fakturering. Fakturorna kan även skickas per e-post eller brev, om mottagaren inte använder e-fakturering.

Skicka fakturor till privatperson

Ni som har fakturor som går till privatpersoner kan enkelt använda Apix tjänst för detta, oavsett om fakturorna går ut som pappers- eller e-fakturor. Fråga mer om faktureringen till privatpersoner!

Smart e-fakturering är enkelt

Alla era fakturor kan smidigt hanteras på samma sätt i ert system, vi hanterar resten. Det spelar ingen roll om de går som PEPPOL, något annat nätverk eller rentav som PDF eller brev. Glöm allt vad format och teknik heter, vi ser till att fakturorna och eventuella bilagor går fram på rätt sätt. 

Skulle era leverantörer skicka information som ni av någon anledning inte kan läsa in i ert affärssystem, löser vi det också. Via vår portal, som alla Apix kunder har kostnadsfri tillgång till kan ni enkelt nå all information. Vi ser helt enkelt till att det ni vill ta emot kommer fram!

Apix smarta fakturaplattform inkluderar färdigintegrerade tjänster från våra partners. Det betyder att ni enkelt och snabbt kan börja använda även de tjänsterna.

Skicka e-fakturor

Skicka 100% av era kundfakturor, direkt från ert fakturasystem. Apix ser till att era kunder tar emot dem tryggt och säkert i det format de vill ha den.

Att börja skicka e-fakturor är hur enkelt som helst. Det krävs bara ett klick i företagets ekonomisystem för att skicka iväg dem, Apix tar hand om resten.

Skicka fakturor via post

Om dina kunder vill ta emot pappersfakturor, är det inga som helst problem. Apix ser till att fakturorna printas, kuverteras och skickas till rätt adress.

Och skulle ni vilja hjälpa era kunder över till e-faktura istället, kan Apix stödja er i den processen med.

Skicka PDF-fakturor via email

Vill era mottagare hellre ta emot PDF-fakturor via email? Vi skickar fakturorna som PDF:er via email, om era kunder önskar ta emot dem så.

Om ni vill att vi skickar en PDF som ni själva har skapat, går det utmärkt, men om ni vill att Apix ska skapa den åt er går det precis lika bra.

Varför lönar det sig att välja Apix för att skicka e-fakturor?

Det finns mängder av fördelar med att låta Apix sköta era fakturautskick.

 • Du slipper leta efter e-fakturaadresser

  Vi letar i ditt ställe efter fakturamottagarens aktuella e-fakturaadress från officiella register över e-fakturaadresser samt Apix eget register. Om vi ​​inte hittar e-fakturaadressen så levererar vi fakturan som brev. En faktura som skickats returneras inte längre till dig på grund av en gammal eller ofullständig e-fakturaadress.

 • Kunden ser samma faktura som du skickade

  När du skickar fakturor via Apix är utseendet på fakturan som kunden ser exakt samma som på den du skickade – även för de kunder som tar emot fakturorna via banken. En tydlig PDF-bild av fakturan är viktig för granskaren och godkännaren av fakturan. Så om ditt faktureringsprogram inte producerar en PDF-bild för fakturan så skapar vi den åt dig.

 • Du kan bifoga bilagor till fakturan

  Tillsammans med fakturan kan du även skicka andra nödvändiga dokument, som exempelvis underleverantörsfakturor, arbetspasslistor eller kundmeddelanden. Du får inte heller extra kostnader för bilagorna till en e-faktura eller en faktura skickad per e-post.

  Apix levererar bilagor till e-fakturor till alla mottagare av e-fakturor, oavsett vilken operatör eller programvara som används.

  Om mottagarens programvara eller operatör inte stöder bilagor kan mottagaren öppna bilagan via länken som finns i den mottagna e-fakturan. Om faktureringsprogramvaran inte har stöd för att lägga till bilagor till fakturan, kan faktureraren spara bilagorna i Apix datalager och bifoga dem till fakturan som ska skickas därifrån.

  I fakturor som levereras per brev bifogas bilagor i PDF-format som tilläggssidor till pappersfakturan.

 • Du arkiverar fakturorna automatiskt

  Alla fakturor som skickats eller tagits emot arkiveras automatiskt under hela de sju åren som krävs enligt bokföringslagstiftningen. Du kan bläddra i och leta efter fakturor i arkivet.

 • Du ser om fakturan du skickade har mottagits

  Du kan övervaka din fakturatrafik i Apix Fakturamappen och till exempel kontrollera om din kunds e-fakturaoperatör har bekräftat att e-fakturan du skickat mottagits.

 • Du skickar enkelt även annat via posttjänsten

  Via Apix utskrivnings- och posttjänst kan du även skicka häften eller dokumentbuntar, som exempelvis föredragningslistor och protokoll från bolagsstämmor.

 • Du kan leverera fakturor i PDF-format per e-post

  Du kan även leverera fakturor via Apix per e-post, då får din kund fakturan i PDF-format som bilaga till e-posten. Leverans med e-post kräver att din kunds e-postadress finns i fakturauppgifterna. Även fakturor som skickas per e-post lagras i Apix fakturaarkiv.

  Du kan också välja använda en leverans i två steg. Då får din kund först endast en länk till den mottagna fakturan i e-postmeddelandet. Om fakturan inte hämtas inom utsatt tid skickas den per post som brev.

 • Automatisk routing

  Apix routar kundfakturorna automatiskt enligt mottagarens önskemål, antingen som e-faktura eller som pappersfaktura. Fakturorna skickas alltid till kunden i önskat, korrekt format. Apix upprätthåller interna register med faktureringsinformation. Denna information används för att automatiskt identifiera i vilket format er fakturamottagare vill ha sin faktura.

  Ni behöver inte upprätthålla egen information om hur era mottagare tar emot fakturor, den saken sköter vi.

  Läs mer om automatisk routing.

 • Öppet nätverk

  Att skicka en e-faktura ska vara lika enkelt som att skicka en pappers- eller PDF-faktura, bara smartare. Vi kommer alltid göra vårt yttersta för att se till att de olika nätverk och format som finns på marknaden kan nås via vår tjänst, så att just era kunder kan ta emot e-fakturor från er utan problem. För en lista av operatörer och banker vi samarbetar med, klicka här.

  Apix Messaging är en certifierad accesspunkt för PEPPOL, så ni kan lugnt skicka och ta emot fakturor via PEPPOL-nätverket.

Börja skicka e-fakturor

Välj den som bäst beskriver ditt företags nuvarande situation.

Vi behöver en programvara för faktureringen

Börja skicka och ta emot fakturor genast med Apix Fakturamappen.

Vi har redan en programvara för faktureringen

Kontakta oss så tar vi fram en lösning som passar just ditt företag.

Vi reflekterar över partnerskap eller integration

Kontakta oss så diskuterar vi fler samarbetsmöjligheter.