Apix / 25.09.2017

E-fakturaoperatör som önskar att utveckla e-fakturering

Apix är en oberoende e-fakturaoperatör som verkar på den nordiska marknaden. Våra kunder skickar meddelanden i Sverige, Finland, Norge och Danmark, meddelanden av alla olika slag. Vi som jobbar på Apix har över 20 års erfarenhet av e-fakturering, digitalisering och proffsig, modern hantering av affärsmeddelanden i största allmänhet. Under den här tiden har e-faktureringen utvecklats enormt, men på olika sätt i de olika länder där vi verkar. Vår främsta marknad Finland är kanske den som är mest mogen, men Norge och Danmark är också långt framme.

I Sverige har utvecklingen gått lite långsammare. Det finns inga officiella siffror på hur stor andel av alla fakturor som är e-fakturor, men om man tittar på myndighetsnivå ligger Sverige på drygt 50% mottagna e-fakturor. Många företag tvekar med att sätta igång med e-fakturering, eller så väljer man en mindre optimerad lösning som text en fakturaskrivare eller scanning. Det finns dock anledning att tro att det kommer förändras stort de kommande åren, och det finns några skäl till detta:

  • svenska myndigheter har inte varit lika drivande som tex i Danmark och Norge, men nu har den svenska regeringen lagt fram ett förslag som om det går igenom kommer förbjuda e-fakturor till myndigheter from 2019.
  • PEPPOL har hittills varit sparsamt använt, men from slutet av 2018 kommer alla myndigheter i Sverige vara tvungna att kunna ta emot fakturor via PEPPOL-nätverket.
  • Fler och fler ser fördelarna med att hålla hög kvalitet i sina fakturor – något som scanning, fakturaskrivare, PDF-fakturor och liknande inte erbjuder. Istället vill man ha en modern och framtidssäkrad lösning.

Apix erbjuder tjänster som ger ert företag möjlighet att skicka och ta emot riktiga e-fakturor. Vi är partner med över 50 olika affärssystem, vars kunder kan skicka och ta emot e-fakturor till en låg kostnad, utan att de behöver bekymra sig om sättet fakturorna transporteras på. Man ska inte behöva ha olika lösningar för att skicka och ta emot fakturor. Det räcker med en.

Vi kommer skriva fler inlägg här och berätta om vår syn på fakturering, men ta gärna kontakt med oss redan idag. Vi har med största säkerhet en lösning också för er.

Apix

Apix Messaging är en e-fakturaoperatör som har specialiserat sig på digital förmedling av affärsdokument mellan företag. Apix har ända sedan starten varit fokuserade på att samarbete med affärssystem som vill ge sina kunder en modern lösning för att skicka och ta emot fakturor direkt i systemet. I Sverige är Apix en aktiv medlem i NEA, Nätverket för Elektroniska Affärer.