Home » Aktuellt » Onödiga hinder

Onödiga hinder

Vi på Apix vet att e-fakturor är överlägsna papper och PDF:er. Ändå ser vi att många svenska företag tvekar med att skicka e-fakturor, och skälen till det är flera. De goda nyheterna är att dessa skäl alltmer börjar försvinna.

Många vill inte investera i en ny lösning, eftersom det tar lång tid innan de billigare transaktionsavgifterna täcker den kostnaden. Apix erbjuder kunder och partners möjligheten att skicka och ta emot e-fakturor utan uppstarts- och månadsavgifter.

Ett annat utbrett hinder är att mottagande kunder vill godkänna sina leverantörer som e-fakturasändare innan trafiken sätts igång. Apix kunder behöver inte göra det, då vi ser det som ett onödigt steg och något som avskräcker många från att sätta igång.

En e-faktura är säkrare och enklare att spåra än en pappersfaktura, så det finns ingen anledning att inte låta leverantörerna skicka e-fakturor. Eftersom Apix inte tar betalt per ny uppkoppling försvinner också skälen att be små leverantörer, som kanske inte skickar så många fakturor per månad eller år, att skicka via portaler eller på papper.

En ny leverantör innebär inte en ny uppkoppling och inte heller någon ny kostnad. Varje skickad och mottagen e-faktura blir en ren vinst. Så vad väntar ni på? Sätt igång att skicka e-fakturor idag. Och om ni har en e-fakturaleverantör som stoppar era tillväxt av e-fakturor, byt till en som inte gör det. Det är inte svårare än så.