Apix / 30.01.2024

Förseningar av brevleveranser i Finland

Apix logo


I Finland har fackförbundet för post- och logistikindustrin, PAU, lämnat in en varsel om en omfattande politisk strejk gällande postindustrin från den 1-2 februari 2024. Strejken omfattar alla jobb inom företagsgruppen Posti Group Oyj i enlighet med det kollektiva avtalet för meddelande- och logistikindustrin samt det kollektiva avtalet för paketsorterare på Posti Palvelut Oy. Arbetsstoppet gäller även underleverantörer och inhyrd arbetskraft inom företagen. Under strejken kommer arbetspass inte utföras som börjar mellan den 1 februari 2024 kl. 00:00 och den 2 februari 2024 kl. 18:00. Ungefär 10 000 anställda och tjänstemän påverkas av strejken.

Arbete relaterat till hälsa och säkerhet har undantagits från strejken. Detta är en frivillig strejk, så vissa personer arbetar, men om du har något att leverera kan sorterings- och distributionsprocessen bli försenad.

Vi ber om ursäkt till våra kunder för besväret och de förlängda leveranstiderna som orsakats av strejkerna, särskilt när det postala utskick.

Apix

Apix Messaging är en e-fakturaoperatör som har specialiserat sig på digital förmedling av affärsdokument mellan företag. Apix har ända sedan starten varit fokuserade på att samarbete med affärssystem som vill ge sina kunder en modern lösning för att skicka och ta emot fakturor direkt i systemet. I Sverige är Apix en aktiv medlem i NEA, Nätverket för Elektroniska Affärer.