Apix / 21.02.2023

Fakturafinansiering med PURO Finance

Apix inleder samarbete med PURO Finance AB, som specialiserat sig på fakturafinansiering. Syftet med samarbetet är att utveckla våra finansiella tjänster för företagskunder.

Fakturafinansiering är en viktig del av ditt företags kassa- och riskhantering. Genom att finansiera dina fakturor så kan du få in pengarna för en utställd faktura utan dröjsmål. PURO Finance är ett fintech-bolag som är specialiserat på fakturafinansiering. Genom tjänsten frigör du tid för sysslor som gäller ditt företags kärnverksamhet.

Hur fungerar PURO Finance fakturafinansiering?

Genom att överföra företagets fakturering till PURO Finance behöver du inte vänta till fakturans förfallodag. PURO betalar pengarna för fakturorna direkt på ditt företagskonto.

1. Skicka din faktura
Du fakturerar dina kunder för de levererade produkterna/tjänsterna. Alla fakturor skickas via PURO.

2. Pengarna direkt på kontot
PURO betalar den överenskomna delen av fakturan (t.ex. 80%) omedelbart till ditt företagskonto.

3. Slutbetalning
Din kund betalar fakturan till PURO, och PURO gör slutbetalningen till ditt företagskonto (t.ex. 20%). 

En snabb finansieringsprodukt för företag

Pengarna direkt på konto

Med PURO Fakturafinansiering löper hela ditt företags fakturering via PURO. Du väljer hur stor procent av fakturans belopp du vill ha utbetalt direkt, tex. 80%. Pengarna betalas vanligtvis samma dag in på ditt företagskonto.

Fortsätt fakturera som vanligt

Grunden för vår tjänst är enkelhet och flexibilitet. –  Du kan fortsätta fakturera precis som tidigare, enda skillnaden är att PURO lägger till en överlåtelsetext och PUROs kontonummer till fakturan.

Inga dolda avgifter eller bindningstider

Du betalar endast en finansieringsprovision per finansierad faktura. Priset beror på fakturans betalningsvillkor. Vi kommer inte att överraska er med månadsavgifter eller andra dolda kostnader. 

Kontakta oss gärna för mer information

Apix

Apix Messaging är en e-fakturaoperatör som har specialiserat sig på digital förmedling av affärsdokument mellan företag. Apix har ända sedan starten varit fokuserade på att samarbete med affärssystem som vill ge sina kunder en modern lösning för att skicka och ta emot fakturor direkt i systemet. I Sverige är Apix en aktiv medlem i NEA, Nätverket för Elektroniska Affärer.