Apix / 06.11.2023

Upptäck hemligheten bakom effektiv e-fakturering

effektiv e-fakturering

I takt med att världen digitaliseras står varje företag inför ett kritiskt val: modernisera eller riskera att tappa mark. Ditt val av faktureringsmetod påverkar både ditt företags ekonomi och dess operativa effektivitet. Men vilken metod är bäst för dig? Upptäck Apixs lösning – din nyckel till att både navigera genom nuvarande utmaningar och öppna dörrar för framtida affärsmöjligheter.

1. Flexibel fakturahantering

Är du i hjärtat av en pulserande stadskommun med tusentals fakturor? Eller kanske i en lugnare del av näringslivet med bara några få nu och då? Med Apix e-fakturering spelar det ingen roll. 

Vi har skapat en lösning som är flexibel nog att anpassa sig efter varje företags unika krav. Stora företag kan hantera massiva fakturavolymer, medan mindre företag kan dra nytta av tid- och resursbesparingar. Och för ensamföretagare eller de utan befintliga affärssystem erbjuder vi ’Fakturamappen’ – en onlineportal designad speciellt för att förenkla din faktureringsprocess.

PRO INSIGHT:
Fakturamappen erbjuder en centraliserad onlineportal där företag enkelt kan skapa, skicka och spåra sina fakturor. Denna plattform är speciellt lämplig för mindre företag, enskilda företagare och de som saknar affärssystem, och möjliggör en smidig övergång till e-fakturering, minimerar mänskliga misstag och snabbar upp betalningsprocessen.

2. Integration med befintliga system

Är tanken på att lägga till ännu ett tekniksystem i din verksamhet överväldigande? Med Apixs e-fakturering behöver det inte vara så. Vi förstår utmaningarna med att integrera nya verktyg, särskilt när du redan har befintliga system på plats. 

Därför har Apix utvecklats med förkonfigurerade inställningar och ett öppet API som säkerställer att integrationen med ditt nuvarande affärs- eller ekonomisystem sker utan komplikationer. Resultatet? En smidig övergång till e-fakturering utan komplexa manualer eller processer.

3. Noggrann testning garanterar optimal anpassning

Har du någonsin investerat i en ny teknik bara för att upptäcka att den inte riktigt passar ditt företags unika behov? En e-fakturalösning som inte har testats tillräckligt kan leda till problem som snabbt blir kostsamma och tidskrävande.

Därför lägger vi stor vikt vid att testa lösningen i enlighet med ditt företags specifika behov. Baserat på din befintliga data och annan dokumentation simulerar vi samtliga tänkbara scenarier du kan stöta på i din faktureringsprocess. Vi går metodiskt igenom varje steg, varje aspekt, för att garantera att systemet kan hantera alla eventualiteter.

4. Framtiden väntar inte – varför skulle du?

Trots att ingen lagstiftning än har kallat på privat sektor att införa e-fakturering pekar alla tecken mot att detta snart blir verklighet. Varför riskera att hamna på efterkälken, överrumplad och oförberedd?

Med Apix kan du vara pionjär snarare än eftersläntrare. Inte bara hjälper vi dig att smidigt övergå till e-fakturering, men ser också till att du ligger steget före. Det betyder att du kan dra nytta av dess fördelar redan nu: mindre pappersarbete, snabbare betalningar och effektivisering av ditt ekonomisystem. Och när lagen väl träder i kraft? Medan andra kämpar med att anpassa sig kan du luta dig tillbaka med vetskapen om att du redan ligger i framkant.

5. En skickad faktura, oändliga möjligheter

Vi vet att varje företag och varje individ har sina unika preferenser – särskilt när det gäller fakturaformat. Istället för att tvinga dig att jonglera mellan olika metoder för olika mottagare har vi skapat en lösning som tar hänsyn till allas behov, utan extra ansträngning från din sida.

Genom avancerad teknik och automatisering konverterar Apix din faktura till mottagarens önskade format – omedelbart och felfritt. Du skickar fakturan – vi tar hand om resten. För dig innebär det färre steg, mindre manuell hantering och ingen huvudvärk. För mottagaren innebär det att de alltid får fakturan på sättet de föredrar.

6. Oberoende – och på din sida

I en värld av affärspartnerskap, ägande och inskränkningar sticker Apix ut som en  oberoende aktör. Men varför ska du bry dig om det?

Jo, för det första innebär det att vi inte är bundna av några särskilda avtal, plattformar eller begränsningar. Medan vissa leverantörer kan vara låsta till specifika ERP-system på grund av ägandeintressen eller partnerskap, står vi helt fria att interagera med vilket system som helst. Det betyder att vi har möjlighet – och drivkraften – att anpassa våra lösningar efter ditt företags unika behov, snarare än att tvinga dig att anpassa dig efter oss.

PRO INSIGHT:
Apix status som oberoende betyder också att våra rekommendationer och lösningar alltid är i ditt bästa intresse. Utan några yttre påverkningar eller bindningar kan du vara säker på att när vi rekommenderar en lösning, är den verkligen den bästa för dig.

7. Din direktlänk till en värld av e-fakturaadresser

Vi vet att tiden är dyrbar när du driver ett företag, och att osäkerheten kring om kunden kan ta emot en e-faktura är en belastning. Därför har vi tagit steg för att göra det snabbt och smidigt att hitta rätt e-fakturaadress. Tack vare vårt nära samarbete med NEA får du genom oss indirekt tillgång till en guldgruva: ett register med över 350 000 adresser.

Då elimineras inte bara de frustrerande stunderna av att leta efter rätt adress, men du kan också vara säker på att dina kunder faktiskt kan ta emot e-fakturan. Detta minskar drastiskt risken för misstag och sparar både tid och pengar.

Står du inför utmaningen att optimera din faktureringsprocess? Varje sekund du väntar kan vara en missad möjlighet eller en onödig kostnad. Kontakta oss idag och ta första steget mot en smidigare och effektivare faktureringsprocess.

Apix

Apix Messaging är en e-fakturaoperatör som har specialiserat sig på digital förmedling av affärsdokument mellan företag. Apix har ända sedan starten varit fokuserade på att samarbete med affärssystem som vill ge sina kunder en modern lösning för att skicka och ta emot fakturor direkt i systemet. I Sverige är Apix en aktiv medlem i NEA, Nätverket för Elektroniska Affärer.