Apix / 16.02.2023

AKT:s strejk påverkar postleveranser

Bil- och Transportbranschens Arbetarförbund AKT:s strejk i Finland som startade 17.2.2023, kommer att orsaka störningar och förseningar i utdelningen av post. Var beredd på förlängda leveranstider för posten – utdelningen av brev är försenad från flera dagar till mer än en vecka.

Bil- och Transportbranschens Arbetarförbund AKT har utlyst en strejk i fordons- och transportbranschen från 15 februari till 21 februari 2023. Dessutom har Finlands Post- och Logistikunion PAU meddelat att man kommer att stödja AKT-strejken med stödåtgärder som rör lastning och lossning av lastbilar och släpvagnar.

Posten bedömer att på grund av strejken och stödåtgärderna kommer utdelningen av brev att försenas från flera dagar till mer än en vecka. Strejkerna får effekter på både finska och utländska sändningar. Medling mellan de olika parterna kommer att fortsätta under de kommande dagarna.

Vi ber våra kunder om ursäkt för de besvär som strejker orsakar och de förlängda leveranstiderna för brevpost. Vi hoppas på en snabb överenskommelse mellan parterna.

Apix

Apix Messaging är en e-fakturaoperatör som har specialiserat sig på digital förmedling av affärsdokument mellan företag. Apix har ända sedan starten varit fokuserade på att samarbete med affärssystem som vill ge sina kunder en modern lösning för att skicka och ta emot fakturor direkt i systemet. I Sverige är Apix en aktiv medlem i NEA, Nätverket för Elektroniska Affärer.