Frilans Finans

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag, som gör det möjligt att på ett tryggt och enkelt sätt fakturera utan eget företag. Många som drömmer om att ”starta eget” kommer aldrig igång pga den administration, t ex redovisning, bokföring och momsinbetalningar, som företagande innebär. 

Som egenanställd hittar man själv sina uppdrag, förhandlar med kunderna och fakturerar när uppdraget är utfört genom Frilans Finans. Fem dagar senare får man lön direkt in på skattekontot, skattad och klar. Frilans Finans sköter allt från försäkringar till inkasso och redovisning mot Skatteverket. Sedan starten 1999 har fler än 70 000 egenanställda, inom nästan alla typer av branscher, fakturerat utan eget företag.

När lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor kom 2019 behövde Frilans Finans liksom många andra företag i Sverige kunna skicka e-fakturor till offentlig sektor, men företaget blickade ännu längre framåt och såg stora möjligheter i att kunna skicka e-fakturor till alla kunder som vill ta emot såna. Att hålla reda på vem som ska ta emot vad kan dock vara tidskrävande, och här kom Apix Messaging in i bilden.

– Frilans Finans bad Apix om att på ett smart sätt kunna utnyttja de möjligheter som finns för att maximera antalet e-fakturor, samtidigt som de helt sömlöst ville kunna nå även mottagare som inte ännu kan ta emot sådana. Fakturorna ska alltid komma fram och kostnaderna ska sjunka både på kort och lång sikt. Det är framsynt och så kommer de flesta företag arbeta i framtiden, säger Peter Törnroth, VD på Apix Messaging.

Istället för att fokusera på vilken kund ska ta emot vilken sorts faktura, skickar Frilans Finans alla sina fakturor till Apix Messaging, som sedan med sin automatiska tjänst ser till att fakturorna skickas som e-faktura eller brev, oavsett om det är PEPPOL eller något annat nätverk som används, och oavsett om det är i Sverige eller till utlandet.

– Apix har hjälpt oss öka säkerheten i fakturautskicken och har också bidragit till att öka vår effektivitet då vi inte längre behöver lägga tid på att själva kuvertera och posta våra fakturor, säger Lars Bengtsson, CFO på Frilans Finans.

Läs mer om hur det fungerar på Frilans Finans.